Фото: Міністерство оборони України

Втрати Росії за останні шість тижнів склали майже 36 тисяч окупантів, — Умєров

За останні шість тижнів бойових дій в Україні Російська Федерація втратила майже 36 тисяч солдатів своєї окупаційної армії. Водночас навіть це не зупиняє ворога у наступі та обороні.

Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров на відкритті 17-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України ("Рамштайн").

Зокрема, Сили оборони та безпеки України витіснили російські військові кораблі з Чорного моря та поступово відновлюють свободу мореплавства, навіть не маючи власного потужного військового флоту — такі результати наших асиметричних дій.

"Росія точно не планує зупинятися сама. Єдина мова, яку може зрозуміти Москва, — це сила. І ми добре вивчили цю мову", —  наголосив Умєров.

Також міністр оборони додав, що, згідно зі звітом Генерального штабу ЗСУ, лише з часу останньої зустрічі у рамках формату "Рамштайн" —  шість тижнів тому —  Росія втратила майже 36 тисяч солдатів.

За його словами, зброя, яку Україна отримала від партнерів —  зокрема, системи HIMARS, ракети Storm Shadow, SCALP і ATACMS, танки Abrams, Challenger, Leopard — змінила ситуацію на фронті.

На переконання очільника Міноборони, подальший розвиток "коаліцій спроможностей" — зокрема тих, що стосуються артилерії, бронетехніки, авіації, ВМС, ІТ та розмінування — допоможуть Україні разом з партнерами захистити мільйони невинних життів.

"Наші люди чекають на можливість повернутися додому. Відбудувати свої оселі. Возз’єднатися зі своїми родинами", — сказав Умєров.

Нагадаємо, українські операції на лівому березі Дніпра Херсонської області викликали істерику у КремліМіністерство оборони Російської Федерації та російські чиновники намагаються вгамувати паніку навколо створення там нових плацдармів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.11.2023 01:24