Майк Джонсон. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

"Я спікер воєнного часу": Джонсон пообіцяв, що допомогу Україні голосуватимуть до кінця тижня

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що окремі законопроекти про допомогу Ізраїлю, Україні та Тайваню пройдуть роздільне голосування до кінця тижня. Він висловив упевненість у позитивних результатах.

Про це повідомило видання The Hill. Журналісти нагадали, що цей план підтримали демократи.

Однак Джонсону погрожують член Палати представників Марджорі Тейлор Грін і конгресмен Томас Массі. Вони наполягають на його звільненні з посади за зміну законодавчого пакета. Грін подала клопотання про відставку Джонсона ще в березні, а Массі сигналізував про підтримку цієї ініціативи вчора.

Багато ультраправих законодавців виступають проти надсилання додаткової допомоги саме Україні. Інші занепокоєні тим, що Джонсон не включає у пакет заходи з безпеки на кордоні США та Мексики.

Попри все більший тиск, Джонсон відмовляється йти з посади, називаючи себе "спікером Палати представників воєнного часу". Зараз він намагається зібрати голоси, необхідні для схвалення допомоги Києву.

Нагадаємо, що Комітет розвідки Палати представників США провів таємну нараду. За її підсумками пролунав заклик до Конгресу щодо критичної необхідності надання Україні військової допомоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.04.2024 12:34