Фото: КМВА

Яка ситуація з рівнем води у Дніпрі в межах Києва: заява КМВА

Станом на 26 квітня у Києві суттєво знизився рівень води у Дніпрі. Це сталось після нещодавнього максимуму водопілля.

Про це у Telegram-каналі повідомляє Київська міська військова адміністрація.

В адміністрації зазначили, що після абсолютного цьогорічного максимуму водопілля на цю мить відступило. Рівень Дніпра в межах Києва суттєво знизився: за дві останні доби він впав на 122 сантиметри.

"З огляду на такі показники з Києва зняли І (жовтий) рівень небезпеки гідрологічних явищ. Загроз немає", — йдеться у повідомленні КМВА.

Там також повідомили, що аварійних підтоплень по місту не зафіксовано, а промислові об’єкти й житлові масиви Києва поза небезпекою. Моніторинг цьогорічного водопілля триває.

У КМВА нагадали, що 24 квітня у столиці був зафіксований найвищий показник рівня води за весну 2024 року — 644 сантиметри над "0" поста.

Відомо, що торік весною у Києві та області були значні паводки. Через водопілля підтопило набережну на Поштовій площі, а також Русанівську та Оболонську набережні. На Трухановому острові вода залила X-Park і парк "Муромець", відкриття останнього відбулося у квітні. Фото та відео торішньої київської "Венеції" стрімко поширились у соціальних мережах.

Нагадаємо, синоптикиня Наталія Діденко повідомила, що Україну цього тижня накриє циклон Biruta. За її словами, дощі пройдуть у всіх регіонах, зокрема у Києві очікується дощ та сильний вітер.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.04.2024 16:22