Фото: ДБР

За $30 000 "гарантувала" підозрюваному уникнення в’язниці: на Житомирщині судитимуть адвокатесу

Працівники Державного бюро розслідувань скерували до суду справу стосовно адвокатеси з Житомира, яку підозрюють у шахрайстві. За "розв'язання питання" з поліцією вона видурила у свого клієнта 30 тисяч доларів.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, торік восени до неї за правовою допомогою звернувся чоловік, який був підозрюваним у справі стосовно незаконного викачування нафти з трубопроводів. Йому могло загрожувати від трьох до восьми років позбавлення волі, але підозрювана юристка натякнула, що може гарантувати йому уникнення покарання. Свою "послугу" вона оцінила у 30 тисяч доларів та обіцяла залучити власні зв’язки у правоохоронних органах, щоб "розв'язати питання" у справі, зокрема змінити кваліфікацію.

Затримання підозрюваної юристки

Фото: ДБР

За даними слідства, жодних зв’язків у поліції адвокатеса не мала, а всі кошти вона планувала привласнити й виграти справу у законний спосіб. У такий спосіб ошуканий чоловік навіть не зрозумів би, що його обдурили. Правоохоронці затримали фігурантку під час одержання грошей. Тепер жінці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до восьми років з конфіскацією майна.

Затримання підозрюваної юристки

Фото: ДБР

Адвокатесу обвинувачують у шахрайстві у великих розмірах та підбурюванні до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України).

Нагадаємо, що днями працівники Державного бюро розслідувань викрили групу шахраїв, які видавали себе за працівників Бюро та виманювали в людей гроші.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Події, 25.04.2024 01:45