Фото: Facebook Vitaliy Deynega

Засновник фонду "Повернись живим" Дейнега може стати заступником міністра оборони

На посаду заступника міністра оборони України з питань цифрової трансформації можуть призначити колишнього керівника фонду "Повернись живим" Віталія Дейнегу. Сам Дейнега повідомив, що він близький до призначення на дану посаду.

Про це він написав у Facebook.

"Я пишу цей пост трохи раніше, ніж збирався, але, може, так і краще. Так, це дійсно правда. Я наразі дуже близький до призначення на посаду заступника міністра оборони з питань цифрової трансформації. Насправді це не далеко перша пропозиція.. То чому я погодився зараз? Тут дві відповіді: одна в тому, що в мене вперше за цей час немає зобовʼязань, які б мене стримували.. Друга полягає в тому, що журналістська робота дозволила побачити війну під новими кутами і переконатись, що при такій диспропорції ресурсів з супротивником, нашими перевагами може бути лише технічна і мотивація. За мотивацію відповідає Генеральний штаб. А от за технічну може взятися Міністерство. І мої дві вищі освіти (ІТ та МВА) тут згодяться", — написав він у фейсбуці.

Крім цього, Дейнега заявив, що "ця пропозиція старша за скандал з яйцями".

"Він тільки прискорив призначення на пару тижнів. Більше ніяк вони не пов'язані. Більше того, скажу, свого часу від нього я вже раз відмовився", — повідомив він.

За словами Дейнеги, це не перша пропозиція і за час повномасштабної війни, і в цілому.

"Я планую прийти на посаду за принципом рік+рік. За результатами першого року прийняти разом із міністром рішення, чи буде другий, підготувати команду, довести справи до незворотніх результатів і піти. Я не планую залишатися на цій посаді більше двох років і дуже старатимусь піти раніше, але лишивши після себе добрий і функціонуючий без мене організм. Організм, який працює виключно в національних інтересах і за який не соромно", — наголосив Дейнега.

Також Дейнега зазначив, що перші 100 днів роботи не збирається давати інтерв'ю чи виступати на ТБ.

"Попереду багато роботи. А у графі "стаж на державній службі" у мене гордо стоїть 0 днів. Менеджерська і технічна освіта у мене завжди з собою, але держслужба – це вже нова спеціальність. І я не хочу робити заяв, яких потім буду соромитися", — заявив він.

Громадський діяч додав, що у наступні два дні у нього заплановані зустрічі та дзвінки із ключовими партнерами у владі, Збройних силах, а також "із частиною потенційних критиків".

"Про рішення кабміну ви дізнаєтесь завтра. Про моє я повідомлю, як тільки воно стане остаточним", — написав він.

Нагадаємо, 13 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким військовослужбовця у званні генерал-лейтенанта чи віцеадмірала можуть призначити першим заступником міністра оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.02.2023 21:56