Фото: СБУ

"Здав" ворогу розташування позиції ЗСУ на Донеччині: СБУ оголосила підозру митрополиту Святогірської лаври

Служба безпеки України задокументувала підривну діяльність настоятеля Святогірської лаври Української православної церкви (Московського патріархату) митрополита Арсенія. Він "здав" російським окупантам розташування блок-постів Сил оборони в Краматорському районі Донецької області.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Це відбулося під час його літургії. Тоді вікарій під відеозапис назвав прихожанам адреси блокпостів українських військ. Згодом це відео опублікували на сайті лаври та в місцевій групі Telegram-каналу", — розповіли правоохоронці.

Як встановило слідство, у такий спосіб клірик намагався завуальовано "злити" агресору місця дислокації українських блокпостів у фронтовому районі.

У СБУ наголосили, що митрополит ще до початку повномасштабного вторгнення Росії висловлював прокремлівські наративи щодо війни в Україні. Зокрема, у своїх інтерв'ю він називав збройну агресію РФ "громадянським конфліктом".

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили митрополиту про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ, за можливості їх ідентифікації на місцевості). Наразі вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу", — наголосили у СБУ.

Зазначається, що наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, в Одесі працівники Служби безпеки України затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Події, 24.04.2024 14:52