Фото: Офіс президента

Зеленський озвучив головне завдання ЗСУ на фронті

У вівторок, 16 квітня, президент Володимир Зеленський заслухав доповіді щодо ситуації на фронті. На цей момент головне завдання української армії полягає у максимальному стримуванні штурмів російських військ.

Таку заяву під час вечірнього звернення зробив глава держави Володимир Зеленський.

"Перше — була доповідь Сирського та Умєрова. Наша фронтова ситуація, наші захисні дії. Завдання очевидне — максимально стримувати російські штурми та відбивати кожен удар окупанта", — сказав президент.

Зеленського також заслухав доповідь керівників спецслужб, зокрема голови Служби безпеки України Василя Малюка.

"І про убезпечення від внутрішніх загроз, і, звичайно, про дії наших спецслужбовців у захисті України від окупанта. Зараз можна було побачити, що українські спеціальні служби справді ефективні у знищенні ворога", — резюмував Володимир Зеленський.

Ситуація на фронті

На Лиманському напрямку ворог вісім разів атакував позиції наших захисників в районах Тернів та Торського Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 33 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Новий, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 15 атак в районах населених пунктів Новобахмутівка, Бердичі, Семенівка, Уманське та Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Новомихайлівка, Побєда, Водяне й Урожайне Донецької області, де ворог 30 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог сім разів атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області; північніше Приютного та південно-західніше Білогір’я Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. За минулу добу ворог здійснив п’ять безуспішних атак позицій наших військ.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, великий наступ Росії може стати серйозною проблемою для українських сил, якщо США найближчим часом не розблокують військову допомогу Україні. Окупанти ж планують значно активізуватися на початку літа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.04.2024 22:13