Фото: Офіс президента

Зеленський зустрівся з главою Міноборони Нідерландів: обговорили посилення української ППО

У середу, 20 березня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністеркою оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен. Головна тема розмови — посилення протиповітряної оборони (ППО).

Про це гарант повідомив на своїй сторінці у Telegram.

"Зустрівся з міністеркою оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен, яка відвідала Дніпро та на власні очі побачила руйнівні наслідки російського повітряного терору", — зазначив український президент.

За словами Зеленського, під час зустрічі особливу увагу приділили посиленню української системи ППО, забезпеченню наших захисників артилерією, бронетехнікою та БпЛА.

Сторони також обговорили подальшу реалізацію євроатлантичних прагнень України. Очільник української держави висловив вдячність нідерландському уряду за важливе рішення про передачу Україні винищувачів F-16.

"Дякую Нідерландам за всю підтримку та важливі рішення для України!" — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, 1 березня президент Володимир Зеленський і голова уряду Нідерландів Марк Рютте підписали двосторонню угоду про співпрацю у сфері безпеки. 

Також 27 лютого Нідерланди приєдналися до чеської ініціативи щодо швидкої доставки в Україну близько 800 тисяч артилерійських снарядів. Для цього уряд країни виділить понад 100 мільйонів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.03.2024 19:53