Фото: Pixabay

ЗСУ тимчасово відвели з лінії фронту танки Abrams: у чому причина

Українській військові тимчасово відвели з лінії фронту в глибокий тил американські танки Abrams M1A1. Розробляється новий план щодо використання цієї техніки.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на джерела.

Зазначається, що відповідне рішення було ухвалено через небезпеку від російських безпілотників, які ускладнюють застосування бойових машин.

"Україна поки що відійшла на другий план у своїй боротьбі з Росією, використовуючи бойові танки Abrams M1A1, надані США, частково через те, що російська війна з використанням безпілотників зробила їхню роботу надто складною для того, щоб їх не виявляли і не атакували", — наголосили джерела AP.

У виданні зауважили, що ЗСУ вже втратили п'ять із 31 танка. Високопоставлений чиновник США зі сфери оборони пояснив, що поширення безпілотників на полі бою означає, що "немає відкритої території, по якій можна просто проїхати, не боячись бути поміченим".

Водночас, за словами віце-голови Об'єднаного комітету начальників штабів Крістофера Грейді, Україна та США працюють над новою тактикою використання танків Abrams.

"Техніка бою змінилася, масована броня в середовищі, насиченому безпілотними повітряними апаратами, може бути під загрозою... Ми працюватимемо з нашими українськими партнерами та іншими партнерами на місцях і допоможемо їм продумати, як застосовувати цю техніку в такій ситуації, коли все одразу стає видно", — сказав Грейді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російській армії вистачить запасів танків щонайменше ще на рік бойових дій в Україні. Аналітики виявили 4450-4650 танків на ворожих базах зберігання і біля цехів ремонтних заводів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2024 09:18