Даяна Ястремська. Джерело: Australian Open

Зупинка в півфіналі: українська тенісистка Ястремська програла китаянці на Australian Open

Українська тенісистка Даяна Ястремська за крок до фіналу програла у двох сетах китаянці Цінь Вень Чжен. Таким чином вона зупинилася на півфінальній стадії Australian Open-2024, що вже для українки є беззаперечним успіхом.

На турнірі у Мельбурні Ястремська вперше у кар'єрі вийшла у півфінал елітного світового турніру з тенісу. У 1/2 фіналу українка зустрілася з китаянкою Цінь Вень Чжен, яка теж дебютувала на цьому етапі. Це перша очна зустріч у кар'єрі тенісисток.

У першому сеті Ястремська вийшла вперед з рахунком 2:0, але згодом втратила перевагу та поступилася 4:6. У другому сеті Даяна програла на початку партії з рахунком 1:2, але виграла два гейми поспіль. Однак суперниця українки відіграла відставання, і в підсумку все з нову закінчилося з тим же рахунком 4:6.

Після вильоту з турніру Ястремська, яка розпочала Australian Open на 93 місці в рейтингу, здійснила стрибок одразу на 64 позиції — на 29 місце. Даяна вперше зіграла у півфіналі настільки престижного турніру, дотепер її найкращим результатом було четверте коло на Вімблдоні-2019.

У фіналі Australian Open-2024 китаянка Цінь Вень Чжен зіграє проти "нейтральної" тенісистки з Білорусі Аріни Сабалєнко, яка захищає титул у Мельбурні.

Нагадаємо, що Даяна Ястремська вийшла у півфінал Australian Open-2024, здолавши чешку Лінду Носкову. Таким чином українка досягнула історичного результату.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 25.01.2024 14:56