Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Російські війська прискорили наступ поблизу Авдіївки, — розвідка Британії

Війська країни-агресорки протягом останнього тижня прискорили просування на захід від Авдіївки в Донецькій області.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

За даними розвідників, противник створив вузький прохід вглиб української території, для того аби увійти в місто Очеретине, яке розташоване за 15 кілометрів на північ від Авдіївки.

"Відколи в середині лютого 2024 року російські війська взяли під контроль Авдіївку, цей район залишається одним з основних напрямків їхніх операцій", — наголосили у розвідці.

Водночас, на думку британських розвідників, попри масштабні втрати на даному відтинку фронту, ймовірно, російські загарбники все ще здатні продовжувати обстріли українських позицій й узяти під контроль кілька невеликих населених пунктів.

розвідка Великої Британії

Інфографіка: Ministry of Defence

Зауважимо, аналітики американського Інституту вивчення війни заявляли, що російське військове командування може посилити наступальні операції на північний захід від Авдіївки, оскільки ця територія надає більше можливостей для швидких тактичних успіхів. 

Нагадаємо, російські окупанти також намагаються захопити селище Іванівське й околиці Богданівки на Донеччині. За словами речника оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назара Волошина, ці населені пункти загарбникам потрібні, аби прорватися до Часового Яру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2024 13:38