Андрій Шевченко. Фото зі соцмереж

Андрій Шевченко став новим президентом Української асоціації футболу

На Конгресі Української асоціації футболу (УАФ) обрали нового президента організації. Ним став видатний у минулому футболіст і колишній тренер національної збірної України Андрій Шевченко.

Про це повідомило "Суспільне Спорт".

Андрій Шевченко був єдиним кандидатом на пост президента УАФ, якого висунули на цю посаду усі постійні члени організації за місяць до виборів. Після того 47-річний підтвердив, що братиме участь у виборах. Безпосередньо на Конгресі "за" Шевченка проголосували 93 делегати УАФ, "проти" й "утрималися" — 0.

На посаді президента УАФ Андрій Шевченко замінить Андрія Павелка, який обіймав посаду з 2015 року. З червня 2023 року Павелко перебуває під вартою без права внесення застави.

Перед виборами новий президент Української асоціації футболу провів декілька зустрічей з членами асоціації у Києві, Львові та Харкові.

Попередній досвід діяльності на посаді футбольного функціонера в Андрія Шевченка відсутній. До Конгресу він також не презентував своєї команди та публічно не назвав план діяльності, з яким балотується на посаду.

Професійна футбольна кар'єра Андрія Шевченка тривала з 1994 до 2012 року — за цей час він грав за "Динамо", італійський "Мілан" та англійський "Челсі". З 2016 до 2021 року був головним тренером національної збірної України з футболу, а упродовж двох місяців у 2021-2022 (листопад-січень) очолював італійський клуб "Дженоа".

З січня 2022 року офіційно перебував без роботи. У травні 2022 року став амбасадором платформи United24, а у вересні 2023 — позаштатним радником президента України.

Нагадаємо, раніше Андрій Шевченко заявляв, що поставив перед собою дві головні цілі. Він обіцяє розвивати вітчизняний футбол і  повернути до асоціації довіру вболівальників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 25.01.2024 13:28