Фото: Київська обласна прокуратура

Атака рашистів на Київщину: пошкоджено приватні будинки та школу, є постраждалі

Під ранок середи, 7 лютого, російські загарбники здійснили масовану ракетну атаку на Україну. Під загрозою опинилась, зокрема, Київщина. У восьми населених пунктах області зафіксовано падіння уламків збитих ракет. 

Про це повідомляє голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко на сторінці у Facebook.

"Ворог в черговий раз масовано атакував нашу область ракетами. Падіння уламків фіксуються у восьми населених пунктах у двох районах області. Дякуємо нашим силам ППО. Влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури немає. Наразі всі оперативні сили залучені для фіксації та ліквідації наслідків ворожого обстрілу", написав він.

атака на київщину 7 лютого

атака на київщину 7 лютого

Водночас він додав, що за попередньою інформацією, є постраждалі. Незначні травми отримали дві людини. Їм надається необхідна медична допомога.

Кравченко також зазначив, що  є інформація про пошкодження уламками ворожих ракет 14 приватних будинків, господарчих споруд, парканів, декількох легкових авто. 

"В одному із закладів освіти частково вибиті вікна та посічені двері. У двох багатоквартирних будинках фіксують уламки у квартирах", зауважив голова Київської ОВА.

 атака на київщину 7 лютого

Всі фото: Київська обласна прокуратура

Офіс генерального прокурора розпочав досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України), про що зазначено у Telegram-каналі.

За даними слідства, 7 лютого 2024 року військові країни-агресора здійснили ракетну атаку на Київщину, внаслідок якої постраждало двоє мирних жителів. 

"У двох районах Київщини уламки ворожих ракет поцілили в приватні та багатоквартирні будинки. Також пошкоджено господарські споруди й транспортні засоби. На місцях подій працюють прокурори, слідчі, експерти та працівники ДСНС", йдеться у повідомленні відомства.

Нагадаємо, у середу вночі та вранці, 7 лютого, Україна знову пережила масовану ракетну атаку. Внаслідок ворожих ударів постраждав промисловий об'єкт у Львівській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.02.2024 10:04