Фото: Метью Міллер. Джерело – c-span.org

Атака українських дронів по російських НПЗ: з'явилась реакція Держдепу

Сполучені Штати Америки не заохочують українську армію завдавати удари поза власними кордонами. Це, зокрема, стосується атак України на російські нафтопереробні заводи (НПЗ), які останнім часом потерпають від дронів Сил оборони.

Таку заяву на прес-брифінгу 26 березня зробив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Представник Держдепу на прохання журналістів відреагував на нещодавні повідомлення в ЗМІ, згідно з якими США просили Київ припинити удари по російських нафтопереробних заводах.

"Я не буду говорити про конкретні розмови, але наша позиція з самого початку цієї війни завжди полягала в тому, що ми не заохочуємо і не підтримуємо завдавання Україною ударів за межами її власної території", — заявив Міллер.

Також речника запитали, чи були ці конкретні розмови щодо атак на російські НПЗ, але Міллер знову ухилився від прямої відповіді. Він лише сказав, що "позиція США добре відома українському уряду, тож це не те, про що вони не знали б".

Раніше британська розвідка повідомляла, що недавні атаки українських безпілотників вивели з ладу щонайменше 10% потужностей російських нафтопереробних заводів. Попри посилення заходів, Росія навряд чи зможе захистити всі підприємства від українських ударів.

Нагадаємо, що внаслідок атаки безпілотника в ніч на суботу, 23 березня, спалахнула пожежа на Куйбишевському нафтопереробному заводі (Новокуйбишевськ, Самарська область). Загорілася колона нафтопереробної установки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.03.2024 06:41