Жозеп Боррель. Джерело: aa.com.tr

Боррель спрогнозував, коли вирішиться результат війни Росії проти України

Очільник зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що результат війни в Україні буде вирішено вже цієї весни й влітку.

Під час свого візиту до Сполучених Штатів Америки він закликав до постійної допомоги Україні у боротьбі з російськими окупантами на тлі сумнівів у тому, що американська підтримка відновиться, пише Sky News.

Також Боррель наголосив, що Україна не може чекати на результати президентських виборів у США в листопаді.

У лютому Жозеп Боррель дорікнув Європейському Союзу через коливання у рішеннях із допомогою Україні. Він вважає, що, якби техніка постачалася вчасно, то російсько-українська війна "була б іншою".

Зазначимо, що напередодні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав членів Північноатлантичного альянсу надати Україні додаткову військову допомогу. За його словами, це потрібно зробити, щоб уникнути "серйозної історичної помилки", яка пов'язана з перемогою Росії на полі бою.

Нагадаємо, в лютому президент Чехії Петр Павел заявив, що його держава знайшла для України 800 тисяч артилерійських снарядів. До того ж президент Чехії закликав партнерів бути такими ж інноваційними та гнучкими в підтримці України та постачанні їй зброї та боєприпасів, як українські солдати на полі бою.

Своєю чергою міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив напередодні, що Київ вже працює з партнерами над фінансуванням нових ініціатив з постачання боєприпасів для Збройних сил України. За його словами, цього тижня Чехія представить план постачання Україні 800 тисяч артилерійських снарядів, на які вже зібрали кошти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.03.2024 01:00