Кирило Буданов. Джерело: Головне управління розвідки

"Бунт виборчих скриньок": Буданов прокоментував "вибори Путіна" в Росії

Російський диктатор Володимир Путін демонструє світовим лідерам свою слабкість. Це відбувається на тлі рейду добровольців у прикордонні області, інцидентів на виборчих дільницях під час псевдовиборів і зростання сумнівів щодо його легітимності. Україна має це використати в боротьбі з агресором.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов під час виступу на Форумі російських добровольців.

Він зазначив, що обмежена військова операція опозиційних до Путіна російських збройних формувань  у Бєлгородській і Курській областях є "лише початком боротьби за їхню рідну країну".

"Громадяни Росії вирішили звільнити свою країну від старої людини та його поплічників, що узурпував владу, незаконно змінив Конституцію та живе в альтернативній реальності зі своїми посіпаками", — наголосив Буданов.

Також начальник української військової розвідки додав, що "вибори Путіна" є нелегітимними.

"Який би результат не написала російська центральна виборча комісія — це фальшивка, оскільки вибори не відбулися не лише у прикордонних областях. Велика кількість дільниць не матиме можливості порахувати бюлетені, бо російські активісти, усвідомлюючи всю підлість цих "виборів", псують їх", — сказав Буданов.

Головний розвідник України акцентував, що в Росії розпочався "бунт виборчих скриньок", бо такої кількості зіпсованих бюлетенів "не було ніколи та ніде у світі".

"Путін розуміє, що в очах світових лідерів, передусім Китаю, він стає нестабільним правителем, який не здатен забезпечити порядок на виборах у себе в країні. Він показує себе слабаком перед своїм народом і елітами", — зауважив Буданов.

Він констатував, що Путін найбільше боїться слабкості, а те, що нині відбувається в Росії, — послаблює режим загалом і диктатора особисто.

"Ми повинні використати цю слабкість і зробити її додатковою зброєю", — підсумував керівник Головного управління розвідки.

Нагадаємо, вчора Буданов висловив припущення, що підрозділи добровольців з легіону "Свобода Росії", "Російського добровольчого корпусу" та "Сибірського батальйону" не збираються зупинятися. Вони планують продовжувати операцію, яку вже декілька днів проводять на території прикордонних з Україною областей Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.03.2024 22:58