Фото: Генштаб ЗСУ

Чи вдалося ворогам прорватися у Часів Яр: оперативна інформація ЗСУ

Сили оборони контролюють ситуацію у Часовому Яру Донецької області. При цьому російські загарбники не полишають спроб захопити місто.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник ОК "Хортиця" Назар Волошин.

"Часів Яр тримається. Ворог тисне на Бахмутському напрямку, зокрема і на Часів Яр. Ситуація повністю контрольована, противника в місті немає", — наголосив він.

За словами спікера ОК "Хортиця", штурмові групи окупантів заїжджають на бойових машинах піхоти, здійснюють атаки при підтримці як дронів, так і артилерії.

"Також останнім часом дуже дошкуляє авіація, яка закидає як ФАБами, так і КАБами цивільну інфраструктуру і позиції сил оборони", — додав Волошин.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, недостатня кількість артилерії та засобів протиповітряної оборони в Збройних сил України може дозволити загарбникам швидше просуватися під час операції із захоплення Часового Яру.

Раніше Назар Волошин повідомляв, що війська країни-агресорки намагаються прорватися різними обхідними маршрутами на околиці міста Часів Яр. Наразі намагання ворога не мають успіху.

За даними Politico, захоплення Росією контрольованого Україною міста Часів Яр, який наразі є метою тривалого військового наступу, поставить під загрозу безпеку міст, що утримуються Києвом на Донеччині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.04.2024 10:57