Фото: "Слуга Народу"

Чи вручатимуть українцям повістки за кордоном: пояснення нардепа

Народний депутат від "Слуги народу" Федір Веніславський заявив, що українцям, які перебувають за кордоном не вручатимуть повістки під час оновлення військово-облікових даних для отримання консульських послуг.

Відповідну заяву нардеп зробив в ефірі "Радіо Свобода".

"Оновлення персональних даних для отримання консульських послуг — це лише засіб, для того, щоб ми розуміли, хто з громадян України, які є військовозобов’язаними, перебувають або постійно проживають за кордоном. Для того, щоб ми не складали, ТЦК не складали їм повістки, не витрачали на це час і ресурси", — пояснює Веніславський.

Політик наголосив, що після того, як військовозобов'язані чоловіки оновлять свої дані у консульствах, повістки їм не надсилатимуть.

"Ми не маємо механізму вручення повістки за кордоном, тому що це вручають представники ТЦК СП, а за кордоном їхня юрисдикція не поширюється", — розповів нардеп.

Нагадаємо, 16 квітня президент України Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію. Він вступить в дію через місяць. 

Варто зазначити, що Верховна Рада 11 квітня схвалила в другому читанні законопроект про мобілізацію. "За" проголосували 283 народних депутатів. При цьому норму про демобілізацію виключено з документа.

Додамо, декілька днів тому в The New York Times з’явилася стаття про те, що в Україні демографічна криза загрожує мобілізації. Чоловіки віком від 18 до 30 років — це представники найменш численного покоління за всю історію незалежності країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.04.2024 23:35