Фото: ілюстративне. Джерело: rbc.ua

Чи зможе Україна успішно пройти опалювальний сезон: відповідь "Нафтогазу"

Україна пройде цей опалювальний сезон користуючись газом лише власного видобутку. Наша держава має достатньо запасів блакитного палива.

Про це повідомили у прес-службі "Нафтогазу".

"Запасів газу в українських сховищах достатньо для успішного завершення опалювального сезону", — йдеться у повідомленні.

У компанії зазначили, що 12,3 мільйона споживачів газопостачальної компанії "Нафтогаз" продовжують отримувати паливо. Зокрема, укладено 1 242 договори з 449 підприємствами теплокомуненерго (ТКЕ) та 793 ОСББ.

"7 ТЕЦ в управлінні групи "Нафтогаз" далі забезпечують теплом тисячі українців у Кам’янському, Кривому Розі, Новояворівську, Новому Роздолі, Миколаєві, Одесі та Херсоні", — наголосили у прес-службі.

Також у "Нафтогазі" подякували ЗСУ, енергетикам та газовикам, які роблять усе для того, щоб Україна успішно пройшла цей опалювальний сезон.

"Дякуємо всім, завдяки кому це стало можливим. Українським захисникам, які боронять наше небо, захищають людей і міста. Енергетикам, які відважно під обстрілами відновлюють критичну інфраструктуру. Газовикам, які продовжують у надскладних умовах видобувати український газ. Та кожній українській родині, яка заощаджує тепло та вчасно сплачує рахунки", — додали у компанії.

Нагадаємо, на початку 2024 року природний газ для побутових споживачів не подорожчає. Населення і далі платитиме за відповідну послугу за встановленими тарифами.

Додамо, українці знову можуть залишитися без послуг ЖКГ через борги. Кабінет міністрів скасував заборону на відключення житлово-комунальних послуг, яка діяла із 24 березня 2022 року. Також у разі несплати за рахунками, споживачам знову нараховуватимуться пені та штрафи. Детальніше про це — у нашому матеріалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 15.01.2024 14:43