Фото: ГУР

Чим Україна нищить стратегічні російські літаки: відповідь Буданова

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов розповів, якою зброєю Україна знищує російські стратегічні літаки.

Про це повідомила прес-служба ГУР.

"Знаковий день для держави: у результаті успішної операції ГУР МО України у взаємодії з Повітряними силами вперше за час повномасштабного вторгнення знищено дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 – носій крилатих ракет Х-22, а також самі ракети", — наголосили у ГУР.

Яка зброя використовується для знищення ворожих літаків

За словами Буданова, Україна може завдавати удари по стратегічно важливих військових об'єктах російського агресора з різних систем.

"Застосовуються різні системи. Цього разу ми застосували те, що ми зробили з нуля зі старих складових. Дещо модернізували. Інженери гарно попрацювали, повірте", — заявив очільник ГУР.

Нагадаємо, вночі 19 квітня у Ставропольському краї Російської Федерації впав літак стратегічної авіації Ту-22М3. Це була операція Повітряних сил у взаємодії з головним управлінням розвідки Міноборони України. Його ліквідували тими ж засобами, якими раніше було уражено ворожий літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.04.2024 18:05