Кирило Буданов. Джерело: armyinform.com.ua

"Чому ми в такій ситуації?": Буданов прокоментував відставку Залужного

Очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов не вважає, що причиною відставки Залужного був конфлікт із президентом України Володимиром Зеленським. Однак він натякнув, що це правильне рішення.

Про це заявив Кирило Буданов в інтерв’ю канадському суспільному мовнику СBС News.

Журналіст поставив йому запитання щодо можливого конфлікту між президентом України Володимиром Зеленським і вже колишнім головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним.

Головний розвідник України на це відповів, що між чоловіками навряд чи можуть бути особисті розбіжності, якщо один із них є "прямим підлеглим іншого".

Кирило Буданов також натякнув, що Зеленський ухвалив правильне рішення, відправивши у відставку Залужного.

"Якщо все добре, все чудово і все зроблено правильно, то чому ми перебуваємо в такій ситуації, в якій ми зараз?" — поставив запитання керівник Головного управління розвідки, яке звучить як риторичне.

Як відомо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який керував армією з початку російського вторгнення в Україну, пішов у відставку 8 лютого. На його місце Зеленський призначив командувача Сухопутних військ Олександра Сирського.

Наступного дня, 9 лютого, президент України надав Валерію Залужному, а також голові ГУР Кирилу Буданову звання Героя України.

Нагадаємо, в тому ж інтерв’ю канадським медівникам, Буданов розповів, що росіяни отримали доступ до таємних планів України щодо контрнаступу. Це відбулося минулого року та стало серйозною проблемою для українських сил. Зараз українське військове керівництво вживає заходів, щоби таке більше не повторилося.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.02.2024 11:36