Фото: armyinform.com.ua

Чому росіяни практично не використовують "Калібри" для атак по Україні: пояснення ВМС

Речник Військово-Морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук заявив, що на сьогодні ситуація у Чорному морі залишається стабільною. Російські загарбники майже не використовують "Калібри" для ударів по території України, адже побоюються виводити свої кораблі.

Відповідну заяву посадовець зробив в ефірі телемарафону.

"Можна сказати, що ситуація залишається стабільною. Виходи в море вони досить короткі, і вони в принципі не спостерігаються. За понад пів року підтверджених фактів застосування крилатих ракет у нас є два. Тому відповідно сказати, що якось зараз змінюється ситуація, я наразі не готовий", — повідомив Плетенчук.

Речник ВМС також зауважив, що через страх втратити ракетоносії російське військове командування ховає їх та не виводить на бойове чергування.

"Щодо виходів в море ми не підтверджуємо, виходів в море не було, особливо ракетоносіїв. І, звісно, якби вони могли, вони б їх застосовували. Тому що вони застосовують усі наявні можливості, і морські платформи для запуску крилатих ракет не використовуються з однієї причини — вони бояться їх втратити, вони бояться, що їх буде знищено", — сказав Плетенчук.

За словами посадовця, в останньому випадку, коли ворог застосовував "Калібри", пуски відбувались з підводного човна. Він також додав, що виробництво крилатих ракет Росія не припиняє.

"Гавань закрита, фактично перекрито до неї вхід, і так, звісно, ВПК весь цей час працює, і, скоріш за все, вони ці ракети так само виробляють. Так, звісно, що проблеми з логістикою вони колись мають вирішити в тому Новоросійську. А основна проблема — це фактично відсутність кранів, які можуть завантажувати ці "Калібри". Проте для того, щоб їх застосувати, тим більше масово, треба вийти в море. І треба вийти на відповідні ділянки, з яких мають відбуватись запуски", — пояснив речник.

Нагадаємо, наприкінці березня речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук заявляв, що Україна за період повномасштабної війни завдала відчутного удару по військовому потенціалу рашистів. Вона потопила або вивела з ладу третину всіх військових кораблів Росії в Чорному морі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.04.2024 16:28