Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Кабмін створив Координаційний штаб: він діятиме під час припинення постачання електроенергії

Кабінет міністрів створив Координаційний штаб з оперативного реагування та забезпечення нормальних умов життєдіяльності населення під час обмеження або припинення постачання електроенергії. 

Про це повідомив представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук в Telegram. За його словами, затверджено склад Координаційного штабу та Положення про нього. 

"Доручено головам обласних, Київської міської військових адміністрацій утворити регіональні координаційні штаби з оперативного реагування та забезпечення нормальних умов життєдіяльності населення під час обмеження та/або припинення постачання електричної енергії", — написав Мельничук.

Нагадаємо, російські окупанти під час масованого ракетного обстрілу України пошкодили енергооб’єкти в західному та центральному регіонах УкраїниБуло частково знеструмлено споживачів в Рівненській та Житомирській областях. Також під час атаки зазнали пошкоджень мережі обленерго в Дніпропетровській, Київській, Харківській областях.

Своєю чергою виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що енергетична система України може пройти зиму в нормальному режимі, якщо не брати до уваги фактор можливих обстрілів. До того ж протиповітряна оборона України намагатиметься максимально збиватиме дрони та ракети, щоби зберегти відновлену за останні півроку інфраструктуру.

У Міністерстві енергетики спростували інформацію про запровадження графіків відключення електроенергії з 1 жовтня 2023 року. Однак такий сценарій можливий, якщо Росія завдаватиме нових ударів по обʼєктах енергетичної інфраструктури України. Енергетики запевнили, що завдяки цим зусиллям енергосистема повною мірою буде готова до проходження опалювального сезону без відключень електроенергії та відповідно обмежень споживачів. Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, наразі вистачає для забезпечення потреб споживачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.09.2023 21:50