Фото: Telegram-канал Олександра Камишіна

Кабмін визначив новий склад наглядової ради "Укроборонпрому": туди увійшли екс-урядовці Гончарук та Милованов

У п'ятницю, 29 грудня, Кабінет міністрів України затвердив нову наглядову раду компанії "Українська оборонна промисловість". Вона була створена на заміну концерну "Укроборонпром".

Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

До складу наглядової ради увійшли:

  • Олексій Гончарук, колишній прем'єр-міністр, голова наглядової ради ГО "Аеророзвідка";
  • Тимофій Мілованов, колишній міністр економіки, голова наглядової ради в концерні "Укроборонпром";
  • Сергій Коновець, колишній член наглядової ради "Укрексімбанку" та правління НАК "Нафтогаз України";
  • Давід Ломджарія, член наглядової ради "Укрзалізниці";
  • Лінді Сміт, президент та СЕО Оборонно-промислової коаліції Аризони (AZDIC).

"Це потужна команда професіоналів, з величезним досвідом та експертизою. Я впевнений, що разом з Германом Сметаніним нова наглядова рада успішно продовжить трансформацію Укроборонпрому в прозорий європейський оборонний холдинг", — написав Камишін.

Реформування "Укроборонпрому": що відомо

Державний концерн "Укроборонпром" було створено у 2010 році. У грудні 2020 року генеральний директор концерну Юрій Гусєв підписав наказ про початок корпоратизації держконцерну. Ліквідувати держконцерн планувалося до кінця червня 2021 року.

Парламент 13 липня 2021 року ухвалив у другому читанні та в цілому законопроект про реформування "Укроборонпрому". 20 липня 2021 року Рада розблокувала підписання закону про реформування "Укроборонпрому". 4 травня Кабінет міністрів опублікував постанову про утворення акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість". Воно стало заміною державному концерну "Укроборонпром".

Нагадаємо, новим гендиректором концерну став Герман Сметанін. Перед ним стоїть три головні завдання: наростити виробництво боєприпасів та військової техніки; побудувати в компанії ефективну антикорупційну інфраструктуру; трансформувати підприємство.

Варто відзначити, що у листопаді Кабінет міністрів затвердив фінансовий план "Укроборонпрому" на 2024 рік. У Міністерстві стратегічної промисловості анонсували збільшення об'ємів виробництва та ріст прибутків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.12.2023 18:52