Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Коли допомога США, зокрема ATACMS, прибуде в Україну: відповідь сенатора

Сполучені Штати Америки мають намір відправити допомогу Україні вже цього тижня. Серед іншого, пакет міститиме далекобійні ракети ATACMS.

Про це повідомив CBS News із посиланням на керівника сенатського комітету з розвідки Марка Ворнера. Він заявив, що пакет підтримки для України мали б ухвалити ще пів року тому, однак наразі найкращий час для відправлення буде саме найближчого тижня.

"Отримання цього додаткового обладнання має пройти якнайшвидше. Я сподіваюся, що як тільки це надійде до президента у вівторок або середу, ці постачання одразу ж відбудуться, це стосується й ракет ATACMS більшого радіуса дії", — наголосив сенатор.

"Я вважаю, що адміністрація Байдена мала готуватися протягом останніх декількох місяців для того, щоби надати ATACMS Україні. Тепер це прописано в цьому законі. Ми маємо допомогти українцям, адже саме там триває захист усього цивілізованого світу", — наголосив Марк Ворнер.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив в ефірі NBC News, що якщо надання американської допомоги затягнеться, то Україна зазнає втрат. Зброя українським Силам оборони потрібна якомога швидше, оскільки ситуація на фронті дуже напружена. Таким чином він прокоментував розблокування асигнувань на Збройні сили України в Конгресі США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.04.2024 19:45