Фото: Pixabay

Конгрес ухвалив законопроект про фінансування уряду США

Сенат Конгресу Сполучених Штатів Америки схвалив проект закону щодо виділення коштів на роботу федеральних відомств до кінця поточного фінансового року.

Як інформує The Hill, "за" законопроект проголосували 75 членів верхньої палати Конгресу, тоді як 22 — "проти".

Далі, згідно з процедурою, документ повинен підписати президент США Джо Байден. Ухвалення законопроекту дасть змогу уникнути часткового призупинення роботи федерального уряду (шатдауну) через припинення фінансування.

Документом передбачено виділення на фінансування деяких відомств на суму понад 460 мільярдів доларів. Зокрема, йдеться про кошти для річного фінансування департаментів у справах ветеранів, сільського господарства, внутрішніх справ, транспорту, житлового будівництва та міського розвитку, юстиції, торгівлі та енергетики тощо.

"Це було дуже непросте ухвалення бюджету. Нам довелося урізати чимало видатків", — заявила сенаторка від штату Аляска, представниця Республіканської партії Ліза Мурковські.

Видання вказує, що відповідний пакет є першим з двох пакетів законопроектів про видатки, які Конгрес США повинен ухвалити до кінця березня. Відомо, що 22 березня — крайній термін для решти шести законопроектів, які фінансують такі сфери, як міністерство оборони, внутрішня безпека, охорона здоров'я і соціальні служби. Щодо них, за словами законодавців, може бути ще важче знайти двопартійну згоду.

Нагадаємо, 27 лютого президент США Джо Байден зустрівся у Білому домі з лідерами Конгресу. Головними темами переговорів стали проблема із затвердженням допомоги Україні та уникнення "шатдауну" — призупинення роботи уряду через затримку із затвердженням держбюджету США.

Він заявив на зустрічі з лідерами Конгресу, що бездіяльність законодавчого органу спричинила жахливі наслідки в Україні, оскільки політики так і не спромоглися проголосувати за допомогу Києву у розмірі 60 мільярдів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.03.2024 03:35