Фото: Міністерство оборони Литви

Литва відремонтувала партію пошкоджених під час війни в Україні танків Leopard

Литва відремонтувала перші пошкоджені на фронті танки Leopard2. Невдовзі бойові машини повернуться в Україну.

Про це повідомили в Міністерстві оборони Литви в мережі Х.

"Литва послідовно підтримує боротьбу України за незалежність і не тільки спрямовує військову підтримку, а й допомагає ремонтувати танки Leopard, які вкрай необхідні на полі бою. Сьогодні ми можемо побачити, який вигляд має відремонтований і відроджений потужний танк, який незабаром буде повернуто Україні", — заявив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас під час відвідування Гайжюнського полігону литовської армії.

Фото: Міністерство оборони Литви

Фото: Міністерство оборони Литви 

Скільки саме техніки було відремонтовано в Литві, не повідомляється. Ремонтом танків займається компанія Little Defense Services (LDS). Це підприємство було створене в Литві 2022 року двома найбільшими виробниками військової техніки в Європі — німецькими компаніями Rheinmetall і Krauss-Maffei Wegmann.

Що відомо про танки Leopard 2

Танк оснащений 120-міліметровою гладкоствольною гарматою. Її боєзапас складає 27 снарядів, у кормі башти є ще 15 додаткових снарядів. "Леопарди" здатні влучати в цілі на відстані у 2 км. Також танк оснащений двома кулеметами. Німецькі, швейцарські та голландські моделі використовують різні типи цієї зброї. На борту Leopard 2 є 4750 патронів до кулеметів.

Танк здатний розганятися до 68 км/год. Машина має реверсний хід на швидкості 31 км/год. Повний розворот на місці може здійснити за 10 секунд. Leopard 2 форсує водні перешкоди глибиною до 4 м за допомогою шноркля або глибиною 1,2 м без підготовки. Також танк здатний перебиратися через перешкоди висотою до 1 м. Екіпаж Leopard 2 складається з чотирьох людей — командир, націлювач, радист/заряджальник, водій.

Нагадаємо, що на початку жовтня Україна отримала від Польщі партію відремонтованих танків Leopard 2. Над іншими бойовими машинами ще триває робота. Зазначається, що перші танки Leopard відремонтували в Бумар-Лабендах, і їх уже надіслали для українських військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.12.2023 17:22