Олександр Лукашенко. Джерело: прес-служба самопроголошеного президента Білорусі

Лукашенко підписав закон, за яким повістки білорусам вручатимуть по SMS

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон, згідно з яким повістки надходитимуть громадянам країни через SMS-повідомлення.

Про це повідомив Національний правовий інтернет-портал Білорусі.

"Про необхідність явки до військового комісаріату (відокремленого підрозділу) за місцем проживання управління Комітету державної безпеки по області громадяни можуть бути поінформовані за допомогою SMS-повідомлень", — йдеться в документі.

При цьому в разі мобілізації явка по SMS стане обов'язковою. За порушення передбачені покарання.

"Під час призову на військову службу з мобілізації громадяни Білорусі також зобов'язані з'явитися на заходи на заклик, будучи оповіщеними за допомогою SMS-повідомлень", — йдеться в законі.

При цьому з огляду на те, що в Білорусі номер мобільного зв'язку можна отримати винятково за паспортом, надавати номери військовозобов'язаних повинні на запит військкомату оператори зв'язку в тижневий термін.

Як відомо, 2 квітня Лукашенко заявив, що його країна готується до війни. Про це він сказав під час робочої поїздки до Гродно, де взяв участь у церемонії закладання капсули із посланням нащадкам на місці будівництва нової міської лікарні.

Нагадаємо, речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявив, що українська армія готова до відбиття ракетних атак з боку Білорусі, якщо сусідня країна розпочне акт агресії. На початку повномасштабного вторгнення Мінськ вже надав Росії плацдарм для війни з Україною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.04.2024 12:57