Еммануель Макрон. Джерело: Офіс президента України

Макрон зробив невтішний прогноз щодо намірів Путіна у війні проти України

На думку президента Франції Еммануеля Макрона, російський диктатор Володимир Путін не зупиниться на окупації Донбасу і Криму. Кремль ще до цього часу не визначився зі своїми військовими цілями.

Про це повідомляє Reuters.

"Будь-хто, хто думає, що Росія зупиниться на Донбасі та Криму, помиляється", — заявив лідер Франції Еммануель Макрон за підсумками саміту Євросоюзу в Брюсселі 22 березня.

Макрон сказав, що було б помилкою думати, що Росія планує зупинити свою агресію в Донбасі та Криму, відповідаючи на запитання про коментарі Кремля про те, що РФ вважає себе такою, що перебуває у стані війни через втручання Заходу на стороні України.

"Використовуючи цей термін, можна навіть виявити невизначеність щодо військових цілей Росії", — додав президент Франції.

Нагадаємо, 27 лютого президент Франції Еммануель Макрон заявив на зустрічі з журналістами за підсумками конференції на підтримку України, що Північноатлантичний альянс може відправити війська для допомоги Україні. Однак наразі відсутня єдина думка стосовно цього питання.

Своєю чергою радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван під час брифінгу у понеділок, 18 березня, заявив, що президент Франції має повне право висловлювати свою позицію з цього приводу, зазначивши, що не може говорити за нього. Проте, як він підкреслив, США зі свого боку не планують ухвалювати подібне рішення.

Раніше міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що введення військ країн Заходу в Україну може призвести до Третьої світової війни. Водночас очільник МЗС Італії наголосив, що його країна захищає міжнародне право і свободу України.

Водночас, за словами французького посла, пропозиція Еммануеля Макрона щодо відправлення військ в Україну знайшла підтримку у деяких країнах, адже "зараз немає червоних ліній і не треба утримуватися від чогось".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.03.2024 16:15