Фото: Pixabay

На кордоні з Молдовою відсьогодні працює "єЧерга" для автобусів: що потрібно знати

З середи, 24 квітня, кожен автобус на пунктах пропуску з Молдовою зможе обрати час для перетину кордону. Така опція працює вже понад місць на пункті пропуску "Ягодин — Дорогуськ" з Польщею.

Як повідомляє прес-служба Міністерства відновлення розвитку громад, територій та інфраструктури України, реєстрація у новому типі черги для пунктів пропуску з Молдовою, яка має назву "За розкладом", розпочнеться о 12:00 у середу, 24 квітня, а рух автобусів за новим записом розпочинається о 12:00 у четвер, 25 квітня. Обрати час перетину кордону можна у межах послуги "єЧерга".

Послуга буде доступна на таких пунктах пропусків:

  • "Виноградівка — Вулканешти";
  • "Малоярославець 1 — Чадир-Лунга";
  • "Нові Трояни — Чадир-Лунга";
  • "Рені — Джурджулешти";
  • "Серпневе 1 — Басараб‘яска";
  • "Старокозаче — Тудора";
  • "Табаки — Мирне";
  • "Росошани — Бричень";
  • "Мамалига — Крива";
  • "Могилів-Подільський — Отач".

Незабаром така можливість буде доступна на пункті пропуску "Паланка — Маяки — Удобне". 

Карта пунктів пропуску на кордоні з Молдовою

На фото: карта пунктів пропуску з Молдовою. Джерело: Міністерство відновлення розвитку громад, територій та інфраструктури України

Віце-прем’єр-міністр з відновлення розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков зазначає, що тепер українцям не доведеться чекати у фізичних чергах. Водночас з Державною прикордонною службою йде робота над тим, щоб збільшувати пропускну здатність кордону саме для автобусів, що дозволить забезпечити більше можливостей перевізникам обирати час перетину кордону.

"Одне із ключових завдань реформи, щоб кожен автобус перетинав кордон вчасно, а пасажири не змушені були чекати годинами перед кордоном. Для цього ми поступово запроваджуємо можливість обирати час перетину кордону для кожного автобусу відповідно до його розкладу руху. Понад місяць така опція працює на пункті пропуску "Ягодин — Дорогуськ" з Польщею, де їдуть лише регулярні автобуси, і там ми вже бачимо результат. Кількість автобусів, що перетинають кордон за добу не зменшилась, натомість всі їдуть відповідно до вказаного часу.", — зазначив він.

Нагадаємо, що 23 квітня закордонні підрозділи державного підприємства "Документ" тимчасово зупинили послугу видачі готових документів українцям. Це сталося через технічні причини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.04.2024 17:03