Фото ілюстративне. Джерело: ДПСУ

22-річний чоловік хотів через річку потрапити до Молдови, але застряг в очереті (відео)

На Одещині 22-річний чоловік намагався подолати дві річки — Турунчук та Дністер, щоб потрапити до Молдови. Під час спроби перетнути річку Турунчук юнак потрапив у халепу, з якої йому допомогли вибратись прикордонники.

Про це повідомляється на Telegram-каналі Державної прикордонної служби України.

До прикордонників звернувся місцевий житель, який й повідомив, що у річці Турунчук з води не може вибратись чоловік. Тож, подолавши хащі верболозу й очерет, охоронцям кордону вдалося допомогти парубкові вибратись з холодної води. Медики констатували у потерпілого переохолодження важкого ступеня та обмороження кінцівок.

"Застерігаємо, незаконні й екстремальні способи перетинання кордону становлять небезпеку вашому життю та здоровʼю", — наголошують в Держприкордонслужбі.

Напередодні міністр внутрішніх справ Молдови Адріана Ефроса повідомив, що молдовські прикордонники вирішили прийти на допомогу українським колегам. Вони допомагатимуть ловити ухилянтів, які намагаються втекти з України через Придністровський регіон. 

За словами міністра, значною мірою українські ухилянти використовують Придністровський регіон.

"Практично щотижня ми проводимо одну-дві операції з боротьби та ліквідації різних схем, організованих на території Молдови або громадянами Молдова, або громадянами Молдови спільно з громадянами України", — зазначав Ефрос.

Нагадаємо, що чоловікам заборонили наближатися до кордону з Молдовою у Вінницькій області. Заборона не стосується представників правоохоронних органів, військових формувань, швидкої медичної допомоги тощо. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.03.2024 02:25