Фото: Державна прикордонна служба України

На Закарпатті затримали чоловіка, який хотів вивезти жінку за кордон та продати у сексуальне рабство

На Закарпатті ліквідували канал торгівлі людьми. На державному кордоні оперативники Чопського прикордонного загону спільно зі співробітниками Нацполіції затримали громадянина Угорщини, який переправляв до країн ЄС 27-річну українку.

Як повідомляють на сайті правоохоронного відомства, після перетину держрубежу чоловік мав довезти жертву автомобілем до аеропорту, звідки вони б вилетіли до Королівства Камбоджі. Там на дівчину чекала сексуальна експлуатація.

Встановлено, що 41-річний іноземець познайомився з потерпілою в соцмережах, де, дізнавшись про її проблеми схилив до заняття проституцією. Чоловік скористався скрутним становищем жінки, у якої є велика заборгованість перед банком та малолітня дитина. Зловмисник запропонував українці працювати в одному з борделів Камбоджі.

Торговця людьми та його жертву було затримано на виїзді з України у пункті пропуску "Косино". Як виявилось, він наразі проживає в Україні. За місцем його проживання були проведені обшуки, у ході яких вилучили грошові кошти, банківські картки, чорнові записи тощо. Також було вилучено автомобіль, який він використовував для транспортування своїх жертв.

Чоловіка затримано у порядку ст.208 КПК України. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.149 ККУ "Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини". Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, торік на Закарпатті знову взяли під варту вихователя дитбудинку. Він шукав жінок, які перебували у скрутному матеріальному становищі, і схиляв їх продавати власних дітей за кордон. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.03.2024 16:43