Фото: Pixabay

Нардепи хочуть змусити прокурорів вибачатися перед обвинуваченими у разі недоведення їхньої вини

В Україні прокурорів можуть зобов'язати публічно вибачатися перед обвинуваченими у разі недоведення їхньої вини. Відповідний законопроект був внесений до Верховної Ради.

Пояснювальну записку до документа опублікували на сайті ВР.

Відомо, що ініціатором законопроекту №11114 є народний депутат Анатолій Бурміч. Документ передбачає запровадження нового поняття "публічне вибачення прокурора" у кримінальний процес. Зокрема, прокурори будуть зобов’язані публічно вибачатися в разі, якщо вони не змогли довести вину обвинувачених. 

Вказується, що публічне вибачення буде оприлюднюватися на офіційному веб-сайті Офісу Генерального прокурора. Згідно з пояснювальною запискою законопроекту, прокурори мають вибачатися перед обвинуваченими протягом 30 днів після закриття справи. Якщо обвинувачений помер, вибачення будуть надані його родині за запитом.

Якщо законопроект буде прийнятий, він набере чинності з наступного після його опублікування.

Нагадаємо, 25 березня у Верховній Раді зареєстрували законопроект №11115, яким пропонується врегулювати роботу Telegram в Україні. Головна мета законопроекту — створення ефективного законодавства, яке б дозволяло забезпечити реалізацію прав на свободу вираження поглядів, і одночасно захищало національні інтереси України та права користувачів медіасервісів.

Проте 26 березня у проект змін до профільного закону "Про медіа" не вносилися правки щодо регулювання роботи Telegram на території України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.03.2024 21:33