На фото: Мар'яна Безугла. Джерело: Facebook-сторінка

Назвала Залужного "інвалідом": Безугла опублікувала скандальний пост у соцмережі

Народна депутатка Мар’яна Безугла різко прокоментувала інформацію про те, що екс-головком Валерій Залужний та колишній начальник Генштабу Сергій Шаптала були визнані військово-лікарською комісією непридатними для військової служби.

Відповідний допис Безугла опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

Народна обраниця нагадала, що Залужний був проти звільнення від військової служби людей з інвалідністю Другої групи.

"Інваліди" Залужний і Шаптала звільнились через ВЛК, але відстоювали мобілізацію осіб з інвалідністю Третьої групи та заперечували можливість звільнитися особам з інвалідністю Другої групи. ЗСУ керували непридатні?" — йдеться у дописі Безуглої.

Мар'яна Безугла назвала Валерія Залужного інвалідом

Скріншот зі сторінки в Facebook Мар'яни Безуглої

Варто зазначити, що цей допис викликав бурхливу реакцію серед підписників Безуглої у соцмережі. За декілька годин під скандальним постом нардепки з'явилось вже понад тисячу коментарів.

Нагадаємо, 6 лютого народна депутатка Мар'яна Безугла офіційно вийшла з політичної партії "Слуга народу". Відповідну заяву задовольнила голова партії Олена Шуляк.

Також у листопаді Мар’яна Безугла на своїй сторінці у Facebook написала, що головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повинен піти у відставку, бо нібито "військове керівництво" не має плану війни на 2024 рік. 

На це відреагував представник президента у Верховній Раді, член Комітету парламенту з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардеп від фракції "Слуга народу" Федір Веніславський. На його думку, така поведінка Мар’яни Безуглої є неприпустимою, її перебування в Комітеті може становити реальну загрозу національній безпеці.

Водночас 27 листопада Мар'яна Безугла звинуватила Валерія Залужного  у провалі підготовки країни до війни з Росією. Вона наголосила, що президент Володимир Зеленський не відповідав за план оборони країни у 2022 році, адже це прерогатива військових: вони зазначають ризики й будують оборону та наступ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.03.2024 21:25