Фото: прес-служба президента Білорусі

"Не я це вигадав": Лукашенко заявив, що Білорусь готується до війни

У вівторок, 2 квітня, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна готується до війни.

Відповідну заяву Лукашенко зробив під час робочої поїздки до Гродно, де взяв участь у церемонії закладання капсули із посланням нащадкам на місці будівництва нової міської лікарні, повідомляє прес-служба президента Білорусі.

"Нікому не вірте, що ми хочемо воювати. Ми готуємося до війни, я про це говорю відверто. "Хочеш миру − готуйся до війни" − не я це придумав. Це дуже правильно сказано", — наголосив він.

До того ж Лукашенко повідомив, що наразі у Білорусі триває необхідна підготовка відповідних підрозділів, у війська постачають різні види озброєнь і техніки. Хоча і зазначив, що РБ не хоче воювати, але все ж готується до війни. 

"Якщо з недружніх країн хтось підвиває і критикує нас, знайте: ми робимо правильно. Якщо там нас почнуть хвалити, біда. Нам не треба комусь загрожувати. Ми не хочемо чужої землі. Нам цю дай Боже обробити", — сказав білоруський лідер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Республіка Білорусь готує нову військову доктрину, яка передбачатиме тиск на країни Заходу в інтересах Російської Федерації. Сусідня держава хоче відмовитись від заборони на розміщення ядерної зброї. 

Крім того, наприкінці грудня 2023 року диктатор Олександр Лукашенко заявив про те, що Білорусь уже отримала всю ядерну зброю, яку обіцяла їй передати Росія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.04.2024 14:26