ЗРК Patriot. Фото: commons.wikimedia.org

Німеччина тисне на США та союзників щодо передачі Україні ще одного Patriot, — Bloomberg

Уряд Німеччини тисне на Сполучені Штати Америки щодо передачі Україні хоча б ще одного комплексу протиповітряної оборони Patriot. Також Берлін продовжує тиск у цьому питанні на країни Європейського Союзу.

Як повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела, кампанія тиску на США, яку веде Німеччина, є частиною скоординованих зусиль, спрямованих на те, щоб змусити партнерів по НАТО і Європейському Союзу посилити допомогу Україні із засобами ППО.

Видання зазначає, що цього тижня Берлін продовжить свій тиск на союзників у Європі. Зокрема, німці хочуть оцінити, яку допомогу здатні надати Україні Франція та Італія.  

В інтерв'ю радіо Deutschlandfunk віце-канцлер Німеччини Роберт Габек заявив, що на Україну націлено "надзвичайно велику кількість безпілотників і ракет". Тому засоби ППО є однією з найбільш нагальних потреб на рівні з артилерійськими боєприпасами. 

"Якби американці могли надіслати нам системи Patriot, це б дуже допомогло", — сказав він.

Нагадаємо, 13 квітня Німеччина оголосила про термінову передачу Україні одного зенітно-ракетного комплексу Patriot. Крім цього, міністри закордонних справ і оборони Німеччини у листі до десятків країн анонсували глобальну ініціативу з пошуку додаткових засобів протиповітряної оборони для України.

Водночас зі свого боку Україна веде переговори про перенесення виробництва Patriot на своїй території. 

Раніше речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявляв, що Україні для повного захисту неба від комбінованих повітряних атак країни-агресорки Україні необхідно 25 систем Patriot.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.04.2024 05:25