Фото: Facebook-сторінка Іллі Євлаша

Окупанти взяли "паузу" в масованих обстрілах: Повітряні сили пояснили, про що це свідчить

Останні декілька днів рашисти взяли "паузу" в обстрілах України: ймовірно, що окупанти можуть готуватися до нових атак

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

"Це може бути пов'язано з різними причинами. Це може бути затишшя перед підготовкою якогось більш масованого дійства або відстежування та вичікування кроку з нашої сторони", — зазначив Євлаш.

Також він не оминув увагою той факт, що у четвер, 25 квітня, тричі по всій країні оголошували масштабну повітряну тривогу через зліт МіГ-31К. За його словами, зліт таких винищувачів не завжди означає підготовку до атак. Ймовірно, це може бути передислокація або патрулювання.

Раніше директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що до зими Україні вдасться відновити лише третину об'єктів генерації електроенергії, яку пошкодили рашисти масштабним обстрілом 22 березня 2024 року. Загалом у результаті обстрілів було втрачено близько 6 ГВт генерації. Він додає, що до зими вдасться відновити 30-35% гідрогенерації та 45-50% теплової генерації.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Андрій Юсов заявив, що після ворожої атаки 19 квітня росіянам не вдалось випустити по Україні низку ракет. Це напряму пов'язано зі збиттям стратегічного бомбардувальника Ту-22М3.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2024 10:06