Бомбардувальник Ту-95. Фото: росЗМІ

Повітряні сили зафіксували зліт Ту-95 з російської "Оленьї"

У ніч на суботу, 27 квітня, Повітряні сили Збройних сил України зафіксували активність бомбардувальників Ту-95МС з аеродрому "Оленья" (Мурманська область, РФ). Ворожа авіація рухається у південно-східному напрямку.

Про це інформує Командування Повітряних сил Збройних сил України.

Військові наголосили, що у разі ракетної загрози та пусків крилатих ракет буде додаткове повідомлення.


Літаки проекту Ту-95 — це радянські та російські стратегічні бомбардувальники, які вважаються найшвидшими літаками з турбогвинтовими двигунами. Ту-95 та його модифікації є єдиними у світі серійними ракетоносіями-бомбардувальниками з такими двигунами. Літак призначений для ударів по стратегічних об'єктах у тилу в будь-яких погодних умовах та будь-який час доби.

Літаки обслуговує екіпаж із семи осіб. Маса спорядженого борту становить 190 тонн, максимальна швидкість — 830 км/год, бойовий радіус дії — 6500 кілометрів, дальність польоту — 13 000 кілометрів.

Стратегічний бомбардувальник Ту-95МС здатний нести до шести крилатих ракет повітряного базування Х-555 або до восьми типу Х-101.


26 квітня повідомлялося, що російські загарбники вивели на бойове чергування в Чорне море два підводні ракетоносії. Загальний залп "Калібрів" — до восьми ракет.

Нагадаємо, годину тому ворог здійснив масовану ракетну атаку по Україні. Військові заявляли про рух крилатих ракет, а також "Кинджалів" у південно-західному напрямку. На Івано-Франківщині лунали вибухи.

Також ворог вдарив по Салтівському району Харкова. Мер Терехов повідомив, що, за попередніми даними, прилетіло поряд з медичним закладом. Про постраждалих не вказувалося, у медустанові повилітали шибки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.04.2024 01:12