Фото: Facebook Оксани Жолнович

Працюючих менше, ніж пенсіонерів: у Мінсоцполітики розповіли про ситуацію на ринку праці

В Україні громадян, які працюють менше ніж пенсіонерів. Щоб забезпечити збільшення пенсійних виплат потрібно збільшити кількість платників податків.

Про це повідомила міністерка соцполітики Оксана Жолнович, пише "Експресо". 

За її словами, нині в Україні 11 мільйонів пенсіонерів та понад 10 мільйонів громадян, які платять єдиний соціальний внесок. Вона наголосила, що необхідно залучати громадян на ринок праці.

"Півтори особи до однієї дозволяють нам збільшувати розмір пенсійних нарахувань, при умові, що є робота в білу, що сплачуються податки і так далі. І тому — приблизно шість мільйонів, яких потрібно залучити на ринок праці, для того, щоб наші пенсіонери змогли жити більш гідно і щоб ми мали можливість збільшувати їм пенсії  — це об'єктивність", — підкреслила Жолнович.

До того ж посадовиця пояснила, що схвалена конгресом США допомога не може бути використана на виплату пенсій громадянам України, через те, що американським виборцям важко пояснити, чому вони мають платити пенсії громадянам інших держав. У жителів цієї країни немає солідарних пенсій.

Нагадаємо, в Україні близько 30% ветеранів мають статус безробітних. Головна причина — психологічний дискомфорт від повернення військових у цивільне середовище.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.04.2024 18:25