Фото: Twitter/litdelnato

Путіна можуть усунути з посади до кінця року: генерал Годжес зробив обнадійливу заяву

Можливий новий наступ РФ на Україну може створити передумови для усунення Володимира Путіна з посади президента. Водночас на полі бою активні дії рашистів нічого не змінять.

Про це заявив екс-командувач військами США в Європі, генерал у відставці Бен Годжес під час Kyiv Jewish Forum.

Військовий заявив, що буде здивований, якщо Путін буде при владі до кінця 2023 року.

"Думаю, що всередині Росії зараз дуже багато тектонічних сил, які стикаються одна з одною", — сказав Годжес.

Генерал наголосив, Путіну буде важко залишатися на посаді після звільнення Україною Криму.

На думку Годжеса, Україна також ніколи не буде в безпеці та не зможе відновити свою економіку, поки Крим окупований Росією.

"Якби відбулося врегулювання шляхом переговорів, коли Україна погодилася або на неї чинили тиск відмовитися від Криму, тоді росіяни просто чекали б кілька років, поки ми не втратимо інтерес, перейдемо до чогось іншого, а потім вони почали б знову. Тому я вважаю, що Крим є вирішальним тереном. Коли Україна звільнить Крим, то за ним буде і Донбас", — зазначив американський генерал.

Водночас Годжес підкреслив, що Україні необхідна зброя великої дальності для ізоляції Криму. Це змусить російські війська піти з півострова. Йдеться, зокрема, про бомби малого діаметра із радіусом дії 150 км. Генерал вважає, що ці снаряди могли б вразити транспортну інфраструктуру та унеможливити Росією ремонт Керченського мосту.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що перемога України у війні з Росією сприятиме розпаду Федерації. Мовляв, усе буде, як із СРСР.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.02.2023 19:51