Фото: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Рашисти завезли пропагандистські словники у школи окупованої Луганщини, — ОВА

До шкіл так званої "ЛНР" доставлено чергову порцію російської пропаганди. Відтепер педагоги мусять навчати дітей термінам зі "Словника основних термінів, що мають відношення до сфери державної політики щодо захисту традиційних російських духовно-моральних цінностей, культури та історичної пам’яті".

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

За його словами, у підручниках зібрані найважливіші, на думку "министерства просвещения", терміни, які мають донести поколінню майбутнього поточне значення виразів "іноземний агент", "громадянська ідентичність", "російське козацтво", "загроза національній безпеці" тощо. 

"Ворогами дітей окупованої Луганщини стають борці з кремлівським загарбницьким режимом", — написав Лисогор.

Посадовець також наголосив, що у Сєвєродонецьку окупанти оприлюднили чергове оголошення щодо націоналізації порожніх квартир ще у двох багатоповерхівках. 

"У власників є 30 діб, аби звернутися з паспортом рф і документами на право власності російського зразка. Хоча вони, навіть якщо є бажання і можливості, навряд чи встигнуть все це оформити. Націоналізація по-російськи", — додав Артем Лисогор.

Нагадаємо, що в Росії рекордно швидко опублікували нові підручники з історії для старшокласників. У них додали розділи про вторгнення Росії в Україну. Підручник написали всього за п'ять місяців і він охоплює період з 1945 року до теперішнього часу. Його поспішали надрукувати до 1 вересня. Один з авторів книги, яка пронизана пропагандистськими тезами, помічник російського президента Володимир Мединський. Він заявив, що це єдиний державний підручник з історії.

Раніше керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що у Росії відбувається масове розмивання мізків дітям і підготовка нових поколінь до війни. Російський режим витратить 46 мільярдів рублів на "патріотичне виховання" росіян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.04.2024 12:39