Фото: Pixabay

Російська РЕБ проти неї безсила: Британія працює над новою технологією для українських дронів, — ЗМІ

Вже найближчим часом українські дрони отримають ефективний захист від російських засобів радіоелектронної боротьби. Це станеться завдяки зусиллям інженерів британської компанії Evolve Dynamics, які розробляють технологію, щоб БпЛА довше залишалися в небі.

Про це пише Reuters

За даними джерела, це невелика, але важлива частина зусиль союзників України щодо підтримки її програми безпілотників. В Україні сподіваються, що вона дасть українським силам перевагу перед потужнішим противником, який має у своєму розпорядженні набагато більше ресурсів.

"Компанії з десятків країн постачали в Україну дрони та компоненти до них. Деякі з них, такі як Evolve Dynamics, також зосереджені на технологічних досягненнях, покликаних протистояти можливостям Росії в галузі радіоелектронної боротьби (РЕБ)", — пише Reuters.

Компанія розробляє альтернативні алгоритми радіозв'язку, чим прагне ускладнити глушіння сигналу від її дронів-розвідників для РФ. Як заявляє виконавчий директор Evolve Dynamics Майк Дьюхерст, за останні два з половиною роки було зроблено 85 оновлень дронів Sky Mantis, що виробляються компанією.

У публікації зазначають, що розвідувальні дрони Evolve Dynamic допомагають українським військовим стежити за маневрами противника. Військові підрозділи отримують деталі та оновлення програмного забезпечення безпосередньо від компанії, що дозволяє їм, де це можливо, самостійно вносити зміни.

Нагадаємо, в лютому Bloomberg повідомляв, що Велика Британія та інші союзники можуть надати Україні тисячі нових безпілотників з підтримкою штучного інтелекту. Відповідні дрони здатні атакувати російські цілі без участі оператора.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.03.2024 08:32