Фото: Нацполіція

Справа щодо авіакатастрофи у Броварах із керівництвом МВС містить 163 томи: нові деталі від ДБР

Матеріали розслідування авіакатастрофи гелікоптера з керівництвом Міністерства внутрішніх справ України 18 січня 2023 року у Броварах складають 163 томи. Наразі потерпілі, підозрювані та їх представники ознайомлюються з документами.

Про це повідомила радниця Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян в ефірі телемарафону.

"Саме досудове розслідування містить 163 томи. Кожен том — це десь 250 сторінок. Для ознайомлення з усіма матеріалами потрібен час. Але у 2024 році обвинувальний акт потрапить до суду, я думаю, що десь весною ми з вами про це поговоримо", — наголосила Сапьян.

Посадовця зауважила, що ДБР завершило розслідування авіатрощі у Броварах наприкінці 2023 року. Під час розслідування трагедії було проведено десятки експертиз, допитані всі свідки, проведені слідчі експерименти.

"Похвилинно відновлено день аварії. До роботи також долучалися іноземні експерти й представники французької компанії-виробника гелікоптера", — уточнила радниця ДБР.

Вона також додала, що про підозру було повідомлено п’ятьом посадовцям Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які порушили правила безпеки польотів.

Нагадаємо, рік тому, 18 січня 2023-го, у Броварах на Київщині розбився гелікоптер із керівництвом Міністерства внутрішніх справ на борту. Внаслідок авіакатастрофи загинули 14 осіб, серед них були міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його заступник Євгеній Єнін, а також цивільні особи, зокрема дитина. Слідство встановило обставини трагедії та підозрюваних, попереду судовий розгляд справи. TrueUA пригадало події того трагічного дня та розповіло деталі розслідування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.01.2024 13:22