Фото: Pixabay

США готують новий пакет військової допомоги Україні на $400 млн, — Reuters

Сполучені Штати Америки готують новий пакет військової допомоги для України. Його вартість може сягнути близько 400 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на американських чиновників.

"Це перший такий крок за кілька місяців, оскільки додаткові кошти для Києва залишаються заблокованими лідерами республіканців у Конгресі", — йдеться у повідомленні.

Водночас, за словами американських чиновників, США оголосять про виділення допомоги протягом вівторка, 12 березня. 

Яке озброєння увійде до нового пакету допомоги та коли він буде відправлений нашій державі, поки не відомо.

Додамо, у проекті бюджету США на 2025 фінансовий рік, який представив президент США Джо Байден 11 березня, наголошується, що Україна не отримає від Сполучених Штатів Америки військову допомогу, якщо гроші для цього не виділить Конгрес. До того ж у проекті Байден підтвердив запит адміністрації щодо негайного фінансування невідкладних пріоритетів національної безпеки, пов'язаних з Україною, Ізраїлем та Індо-Тихоокеанським регіоном. Він нагадав, що у жовтні 2023 року адміністрація направила Конгресу екстрений додатковий запит на загальну суму 92 мільярди доларів для невідкладних потреб національної безпеки.

Нагадаємо, 27 лютого президент США Джо Байден зустрівся у Білому домі з лідерами Конгресу. Головними темами переговорів стали проблема із затвердженням допомоги Україні та уникнення "шатдауну" — призупинення роботи уряду через затримку із затвердженням держбюджету США.

Він заявив на зустрічі з лідерами Конгресу, що бездіяльність законодавчого органу спричинила жахливі наслідки в Україні, оскільки політики так і не спромоглися проголосувати за допомогу Києву у розмірі 60 мільярдів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.03.2024 18:22