Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

США оголосили ще один потужний пакет військової допомоги Україні: що отримають ЗСУ

У п'ятницю, 26 квітня, Сполучені Штати виділили ще один пакет військової допомоги Україні на 1 мільярд доларів. Сили оборони отримають ракети для HIMARS, боєприпаси, системи протиповітряної оборони та інше озброєння.

Про це Остін оголосив на початку 21-го засідання "Рамштайн", яке проходить 26 квітня в онлайн форматі.

"Сьогодні я радий повідомити, що Сполучені Штати виділять за повноваженнями президента ще один пакет допомоги на 1 мільярд доларів, який включатиме додаткові боєприпаси для HIMARS, 155-міліметрові снаряди, засоби протиповітряної оборони та бронетехніку", — наголосив Остін.

Очільник американського міноборони також підкреслив, що союзники приділять особливу увагу посиленню української ППО, адже Київ критично потребує більше систем для захисту неба.

"Це буде великим пріоритетом для нас сьогодні. Також пріоритетним питанням будуть артилерія і бронетехніка. Два роки тому я сказав, що ми знаємо, яке тяжке випробування ви проходите, і що ми всі вас підтримуємо. Ми все ще підтримуємо, і ми не відступимо", — резюмував Ллойд Остін.

Нагадаємо, 24 квітня Сполучені Штати Америки оголосили про виділення Україні нового пакета військової допомоги. Наша держава отримає додаткові боєприпаси, артилерію та броньовану техніку на суму один мільярд доларів.

Раніше президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Він передбачає надання нашій державі понад 60 мільярдів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2024 17:01