Фото: Pixabay

Стало відомо, коли Сенат США розгляне законопроект про допомогу Україні

Найближчими днями Сенат Сполучених Штатів Америки розгляне законопроект про військову та фінансову допомогу Україні, ухвалений Палатою представників Конгресу.

Про це заявив лідер демократичної більшості у Сенаті Чак Шумер, передає Independent.

За його словами, Сенат може розглянути документ про підтримку України вже у вівторок, 23 квітня. 

До того ж окрім законопроекту про підтримку для України, очікується схвалення ще двох законопроектів про допомогу іноземним державам — Ізраїлю та Тайваню. 

Крім того, як зауважили у видання, деякі законодавчі ініціативи вже пройшли через верхню палату, отож це спростило процес передачі документа на підпис президенту Джо Байдену.

Зауважимо, 20 квітня Палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки схвалила законопроект про допомогу Україні. За схвалення проекту проголосували 311 членів нижньої палати Конгресу США, проти висловились 112.

Президент Володимир Зеленський заявив, що ухвалений Палатою представників США пакет допомоги Україні відчують і наші воїни на передовій, і наші міста й села, які потерпають від російського терору.

Водночас президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що ухвалення Палатою представників законопроектів про іноземну допомогу надсилає світу "чіткий сигнал" про лідерство Америки та закликав Сенат якнайшвидше схвалити ініціативи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.04.2024 23:30