Фото: Facebook СБУ

Суд у Москві заочно заарештував голову СБУ: з'явилася реакція Малюка

Басманний районний суд Москви заочно заарештував на два місяці очільника Служби безпеки України Василя Малюка у справі "про публічні заклики до тероризму". Його також оголосили у федеральний та міжнародний розшук. 

Про це повідомляє прес-служба суду. Російська сторона заочно звинуватила Малюка за статтею про теракт (ч. 3 ст. 205 КК РФ).

"Постановою Басманного районного суду міста Москви Малюку Василю Васильовичу обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту на строк 2 місяці", — пишуть у прес-службі суду.

За попередньою інформацією, йдеться про "організацію вибуху вантажівки на Кримському мосту у 2022 році".

Варто зазначити, що рашисти хочуть рахувати термін ув'язнення з моменту екстрадиції Малюка в країну-агресорку або його затримання на території РФ.

Реакція голови СБУ

Василь Малюк, коментуючи це, заявив, що рішення кишенькового суду російського диктатора не варте уваги, всіх українців цікавить лише суд над Путіним.

"Рішення про арешт від кишенькових суддів Кремля не заслуговує на жодну увагу. Мене, як і всіх українців, цікавить лише один суд — на їх господарем Путлєром. Робимо все, від нас залежне, аби побачити цього військового злочинця на лаві суду Гааги якомога скоріше", — сказав Малюк у коментарі українським ЗМІ.

Нагадаємо, раніше Василь Малюк анонсував нову "бавовну" у Росії. Посадовець розповів, що нові спецоперації будуть ще масштабнішими та завдаватимуть ворогу ще більшої шкоди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.03.2024 11:25