Джон Кірбі. Джерело: "Голос Америки"

У Білому домі порівняли очільників Росії з "продавцями гною, які носять його в роті": у Кремлі образилися, Путін відреагував

Координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що очільники Російської Федерації, які прив’язують Україну до теракту під Москвою, є хорошими "продавцями гною". При цьому, за його словами, вони "носять його в роті".

Американський політик укотре підтвердив, що США попереджали російські спецслужби про підготовку атаки екстремістів у Москві. Його цитує Deutsche Welle.

За словами Кірбі, відповідальність за теракт несе саме "Ісламська держава", а твердження російської влади про причетність до нього України — "нісенітниця".

"Мій дядько казав, що найкращі продавці гною часто носять зразки в роті. Російські чиновники здаються доволі хорошими продавцями гною", — пригадав прислів’я Кірбі.

Представниця міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова вже відреагувала на цю заяву. Вона сказала, що в російській мові таких прислів'їв начебто немає.

Відреагував на ці слова і російський диктатор Володимир Путін, який при цьому раптом загадав свої дитячі роки.

"У дитинстві, коли ми у дворі сперечалися один з одним, ми казали так: "Хто як обзивається, той так і називається". І це не випадково, це не просто жарт, психологічний сенс у цьому дуже глибокий. Ми завжди в іншій людині бачимо свої власні якості та думаємо, що вона така сама, як і ми", — сказав очільник Кремля.

Як відомо, 22 березня невідомі зі зброєю увірвалися до торгового центру "Крокус Сіті Хол" під Москвою. Терористи масово розстрілювали росіян і підпалили виходи, щоб унеможливити втечу.

Пізніше в Росії заарештували громадян Таджикистану та звинуватили їх у теракті. Путін заявляв, що підозрювані нібито намагалися втекти в Україну через Брянську область. Після цього російська пропаганда й офіційні особи розпочали розкручувати начебто "український слід" у теракті.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що російські офіційні особи пов'язують США та Захід з ширшим набором "терористичних" атак на Росію після нападу на "Крокус Сіті Холл", що, ймовірно, посилить риторику про передбачувані західні та українські загрози, щоби викликати велику внутрішню підтримку війни в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.03.2024 21:59