Фото: Pixabay

У Держдепі пояснили, чи допомагатимуть США повертати українців з-за кордону

У Держдепартаменті США назвали призупинення консульських послуг за кордоном для чоловіків з України мобілізаційного віку "складним питанням". 

Таку заяву зробив офіційний представник дипломатичного відомства США у Брюсселі Деніел Сайзек, пише "Радіо Свобода".

Він, зокрема відповів на питання, чи допомагатимуть США з поверненням українців додому.

"Складне питання, зрозуміло, що робити особливо з чоловіками, які зараз поза Україною. Але уряд України має право визначати свою політику. Немає жодного рішення чи позиції досі від уряду США — допомоги чи не допомагати Україні в цій галузі", — заявив Сайзек.

Представник Держдепу також підкреслив, що доля українців — насамперед справа держави, й наголосив, що уряду України слід "уважно діяти щодо цього питання".

"Зрозуміло, що потрібні люди для ЗСУ, аби захищати країну… Це складне питання і важко сказати. Важливо, що Європа, і певною мірою США теж, – вітали українців, які вирішили, що їм та їхнім родинам потрібно було виїхати з України, і це була ще одна важлива частина підтримки Європи, наприклад. Водночас правильно, що уряду України потрібно інтенсивно та серйозно вивчати ситуацію", — йдеться у заяві Сайзека.

Також представник Держдепу додав, що американський уряд поважає право уряду України визначати власну політику.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України пояснило, що призупинення надання послуг чоловікам мобілізаційного віку в дипломатичних установах є тимчасовим кроком. Воно пов’язане з ухваленням Верховною Радою нового закону про мобілізацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.04.2024 20:27