Фото: Pixabay

У Фінляндії полегшать українським біженцям доступ до житла

У Фінляндії вирішили полегшити українським біженцям доступ до житла. Планується скасувати одну з вимог для тих, кому помешкання потрібно терміново.

Про це повідомляє видання bnnbreaking.com.

У фінське законодавство планують внести зміни, щоб спростити доступ до житла, яке субсидується державою. Для біженців з України скасують вимогу річного дозволу на проживання.

"Вибір мешканців базується на соціальній доцільності та фінансовій потребі. Дехто з українських біженців потребував поселення у державні квартири. Дозволи на проживання, надані на підставі тимчасового захисту, викликали складнощі з тлумаченням у муніципалітетах та асоціаціях власників квартир, оскільки не мали терміну принаймні один рік, як це вимагається при відборі мешканців", — йдеться у поясненні до поправок у законопроект.

Проект урядової пропозиції відкрито до 12 квітня 2024 року для громадського обговорення. Пропонується скасувати вимогу на річний дозвіл на проживання для українських біженців. Як аргумент — біженцям житло необхідно терміново та користуватимуться житлом тимчасово.

Варто зазначити, що перевага субсидованого житла у фінських містах — це ціна. Таке житло коштує дешевше. Розмір орендної плати за державною програмою регулюється, а пріоритет надається заявникам з найнижчим доходом та які терміново потребують даху над головою.

Нагадаємо, що в Німеччині стартували пошуки "фальшивих біженців" з УкраїниФедеральне відомство у справах міграції та біженців (BAMF) розглядає декілька тисяч випадків, коли люди з українським паспортом могли неправомірно отримати соціальні виплати в Німеччині. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.03.2024 04:20